Vervoerbewijzen

OV-chipkaart

Er zijn 2 soorten OV-chipkaart: een anonieme en een persoonlijke.

Alleen met een persoonlijke OV-chipkaart kunt u reizen met leeftijdskorting of met een abonnement. En ook kunt u dan kiezen voor automatisch opladen. Daarmee heeft u altijd voldoende saldo op uw OV-chipkaart. Kijk voor meer informatie op www.breng.nl.

Kinderen vanaf 4 t/m 11 jaar kunnen – net als volwassenen – gebruik maken van een persoonlijke OV-chipkaart (met leeftijdskorting).

Het reizen met de OV-chipkaart kost € 0,186 per gereisde kilometer, plus een zgn. “opstaptarief” van € 1,08. De leeftijdskorting staat op de persoonlijke OV-chipkaart op basis  van uw geboortedatum en bedraagt 34%. Deze korting geldt voor kinderen van 4 t/m 11 jaar en voor personen van 65 jaar en ouder. De kinderkorting en de 65+ korting worden automatisch berekend. Met een anonieme OV-chipkaart krijgt u géén leeftijdskorting. Uw abonnementen kunnen ook op de Persoonlijke OV-chipkaart.

Foto

Losse kaartjes

-Ritkaart

Reizigers kunnen bij de chauffeur voor € 2,60 een ritkaartje kopen. Geldig voor één rit (ongeacht de lengte ervan). Na het verlaten van de buurtbus is de ritkaart niet meer geldig.

-Kinderkaartje

Kinderen van 4 t/m 11 jaar kunnen reizen met elk een eigen kinderkaartje.
Dit kaartje is bij de chauffeur verkrijgbaar voor € 1,15 per stuk
Geldig voor één rit (ongeacht de lengte ervan).
Na het verlaten van de buurtbus is het kaartje niet meer geldig.

De rit- en kinderkaartjes kunnen in de buurtbus NIET met contant geld worden betaald, maar uitsluitend met pin-pas of creditcard.

De hierboven genoemde tarieven gelden vanaf 1-1-2023

Lijn 564

Het meerijden op lijn 564 is gratis.

Ook geldig op de buurtbus:

  • OV-jaarkaart
  • Bedrijven OV-jaarkaart
  • Studentenkaart
  • Viziris kaart
  • OV Begeleiderskaart (tonen aan chauffeur)
  • Vrijvervoer Connexxion (tonen aan chauffeur)

Scroll to Top