Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen of wilt u een klacht indienen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Wat is een buurtbus?

Een buurtbus is een personenbusje met maximaal 8 passagiers plaatsen. Het busje rijdt tussen kleinere en grotere plaatsen, volgens een vaste dienstregeling en een vaste route, waar het regulier openbaar vervoer niet (meer) komt. De buurtbussen gelden in het verkeer als een gewone auto. De chauffeurs zijn vrijwilligers.

Wanneer rijdt de buurtbus?

Buurtbussen rijden van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur volgens een vaste dienstregeling, onder verantwoordelijkheid van een buurtbusvereniging. Langs de route van de buurtbus staan gewone bushaltes. Maar u kunt ook langs de route opstappen door uw hand op te steken (voorwaarde is wel dat er een veilige stopplaats is). Als u ergens wilt uitstappen, meldt u dit – tijdig – bij de chauffeur. De zeven lijnen van de Buurtbusvereniging Rijk van Nijmegen rijden ieder uur. Dus van de startplaats naar het eindpunt en terug binnen een uur. De rijtijden zijn afgestemd op de vertrektijden van de treinen van de aanliggende stations (Wijchen en Mook/Molenhoek). De lijnen 561, 562 en 569 treffen elkaar ieder uur in Malden. Lijn 563 richting Mozaïek rijdt naar station Wijchen waar u kunt overstappen op lijn 565 naar Beuningen en v.v. en op lijn 568 naar Grave v.v. De buurtbussen van Rijk van Nijmegen rijden alleen op werkdagen. (zie onder dienstregelingen).

Waar rijdt de buurtbus in het Rijk van Nijmegen?

Lijn 561: Wijchen, Alverna, Nederasselt, Overasselt, Heumen en Malden v.v.

Lijn 562: Beek, Berg en Dal, Groesbeek en Malden v.v.

Lijn 563: Mozaiek, Station Wijchen, Leur, Hernen, Bergharen en Batenburg v.v.


Lijn 564: Stekkenberg, Groesbeek centrum, Station Mook/Molenhoek v.v.


Lijn 565: Mozaïek, Station Wijchen, Beuningen Kerk (van Heemstraweg) v.v.


Lijn 568: Mozaïek Wijchen, Station Wijchen, Balgoij, Grave (Visio/Kindcentrum) v.v.


Lijn 569: Malden Schoolstraat, Molenhoek Kerk/centrum, Station Mook/Molenhoek, Mook Gemeentehuis, Plasmolen Plein, Middelaar Gemeenschapshuis v.v.

Kan een rolstoelstoelgebruiker met de buurtbus reizen?

Let op! Wilt u met de rolstoel met de buurtbus reizen?
In verband met de veiligheid en vanwege technische beperkingen is het helaas niet meer mogelijk om met de Buurtbus te reizen, wanneer u zich in een rolstoel verplaatst.
Er wordt nog gezocht naar alternatieve vervoermogelijkheden voor reizigers in een rolstoel, maar een geschikte oplossing is nog niet gevonden.

Wilt u meer informatie?
Wilt u in het Breng Buurt-gebied toch een reis per rolstoel maken, neem dan contact op met Breng Klantenservice op tel: 026 – 214 21 40 (lokaal tarief). 
Op maandag t/m zaterdag bereikbaar tussen 8.00 en 19.00 uur. 

Wat te doen met verloren of gevonden voorwerpen?


Heeft u een voorwerp gevonden?
Gevonden bagage kunt u afgeven bij de chauffeur.

Heeft u een voorwerp verloren?
Hier vind u alle gevonde voorwerpen.

Gelden de landelijke coronaregels ook in de buurtbus?

Ja, maak in de buurtbus gebruik van een niet-medisch mondkapje. Dat is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar. Zet het mondkapje op voordat u instapt. Shawls en andere mondbedekkingen zijn niet toegestaan. U bent zelf verantwoordelijk om mondkapje aan te schaffen.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de bus?

Er zijn 8 zitplaatsen. Voor uw en onze veiligheid is het niet toegestaan om meer mensen mee te nemen. Het is ook verboden om te staan tijdens de rit.

Scroll to Top