Over Buurtbus

We stellen ons voor


Alle leden van de Buurtbus vereniging Rijk van Nijmegen werken als vrijwilliger mee om de passagiers van de buurtbussen 561, 562, 563, 564, 565, 568 en 569 te vervoeren. De chauffeurs en het bestuur van de vereniging laten met zorg en enthousiasme de buurtbussen rijden.

Het bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. De vereniging heeft ongeveer 160 leden.

De chauffeurs worden, voordat ze op de bus komen, getest op rijvaardigheid en gezondheid. Ze rijden op werkdagen volgens een dienstrooster. De diensten worden in overleg vastgesteld. Een dienst duurt ongeveer 4 uur. Men rijdt naar keuze van ’s morgens 7.00 uur tot 11.00 uur, van 11.00 uur tot 15.00 uur en van 15.00 uur tot 19.00  uur. De chauffeurs verzorgen de kaartverkoop in de bus.

De leden van de vereniging verdienen geen geld voor hun inzet. Ze ontvangen een kilometervergoeding voor het vervoer van huis naar de opstap-plaats. Jaarlijks krijgen ze een kerstpakket en er wordt een gezellige feestavond georganiseerd voor de leden.

De chauffeurs rijden in herkenbare kleding.

Tweemaal per jaar is er een Algemene Ledenvergadering onder leiding van de voorzitter. Eenmaal per jaar komen de chauffeurs van de verschillende lijnen bij elkaar onder leiding van de lijn-coördinator om het over de gang van zaken op de betreffende lijn te hebben. Iedere lijn heeft een lijn-coördinator. Dit is een chauffeur op de lijn, die de chauffeurs kent en de gang van zaken goed weet.

De leden van het  bestuur en hun functie

Voorzitter:  Han Scholten
Secretaris:  Pim Spaan
Penningmeester:  Frans Klaassen
Personeelscoördinator: André Huisman

Scroll to Top